senai buvau nusižiūrėjusi šį receptą ir interneto platybėse tikrai yra iš ko rinktis..skoniu tikrai nenuvylė..;) naudojau paprastą fermentinį sūrį (mat šaldytuve kitokių neturėjau), daugelis šeimininkių deda mocarelos ir rūkyto sūrio..tikiu, kad jie tik pagerina skonį, bet buvo skanu ir be jų..;)
- kiaulienos kumpį (naudokite sprandinę);
- pomidorą;
- svogūną, česnaką;
- majonezą;
- sūrį;
- mėgstamus prieskonius;
saltoms:
- pusę saliero šaknies;
- 1 morką;
- pusę obuolio;
- 1v.š. acto, 3 v.š. aliejaus, druskos;
imame kiaulienos gabalą ir supjaustome norimo dydžio "kepsniais", bet pjauname ne iki galo, paliekame apie 2cm..apibarstykite mėgstamais prieskoniais ir kiekvieną įpjovimą patepkite majonezu..tuomet į tuos tarpus dedame pusžiedžiais pjaustytą pomidorą, svogūną ir gabalėlį sūrio..ir į tarpelius prikaišiojame pjaustyto česnako..sandariai apvyniojame foliją ir šauname į orkaitę..kepimo laikas priklausys nuo kiaulienos gabalo dydžio..maniškis kepė apie valandą ir prieš pabaigą atidengiau foliją, kad viršus apskrustų..
salotoms : salierą, morką, obuolį sutarkuojame burokine tarka ir pagardiname actu, aliejumi bei druska..
dedame į lėkštę ir valgome..skanaus..;)
Aš irgi dar niekaip nesugebėjau jo išsikepti :( O jau noriu ko gero geri metai :)
AtsakytiPanaikintipritariu, Aguonėle, nes dažnokai būna, kad receptas "užkrenta", jei iš karto jo negamini..;) bet kaip sako, viskam savas laikas..tikiu, kad anksčiau ar vėliau tikrai išsikepsi..;)
AtsakytiPanaikintiEdita,
AtsakytiPanaikintiDėkui už puikią dovanėlę ir mielą laiškutį! Formelė jau naudojama ir artimiausiomis dienomis pasidalinsiu receptu :)
Gražių artėjančių švenčių!!!
ačiū, Anželika..;) be galo džiaugiuosi, kad patiko gauta dovanėlė..:)
AtsakytiPanaikintiPirmą kartą kepiau, naudodama nugarinę, antrą kartą - sprandinę. Skirtumas tikrai didelis... O skonis - mmmm (Kristina V.)
AtsakytiPanaikintiAčiū, Kristina..;) tikiu, kad sprandinė tam labiau tinkama, išbandysiu ir su ja..;)
AtsakytiPanaikinti