2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis

KAIMIŠKI SAUSAINIAI (II variantas)


kaip lekia laikas..ir nei vienos snaigės, kuri kristų lėtai ir dėl kurios sustingtum akimirkai ir grožėtumeis jos šokiu..šiek tiek gaila, jei taip balto patalo ir nebus per didžiąsias šventes..
pastebėjau, kad blogai lūžta nuo gausybės kalėdinių patiekalų ir saldumynų - gražu žiūrėti..;)  jau rašiau iš -žadėjau, kad bandysiu sausainius kepti su majonezu bei grietine..;) tad savo pažado laikausi ir dalinuosi su jumis..;) 

 naudojau:

  • 150g sviesto;
  • 1 stiklinę cukraus;
  • 1 kiaušinį;
  • 4 v.š. majonezo;
  • 2 v.š. grietinės;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • ~ 700g miltų;
glajui:
  • cukraus pudros, citrinos sulčių;
sviestą šiek tiek pašildome, suberiame cukrų ir gerai išsukame mediniu šaukštu..tuomet įmušame kiaušinį, gerai išmaišome ir sudedame majonezą bei grietinę..kepimo miltelius sumaišykite su stikline miltų ir berkite į sviesto masę..palaipsniui maišant, sudedame likusius miltus..
tešlą 30min. atvėsiname šaldytuve..
išėmę, imame gerą dalį tešlos, kočiojame ir nuostabiosios formelės pagalba išspaudžiame sausainius..ji 100% palengvina gamybą, vienu paspaudimu - 34 sausainiukai.. šauname į gerai įkaitintą orkaitę..viso man išėjo nei daug nei mažai - apie 180 sausainių..;) 
gerai atvėsusius, aptepame glajumi (košelė turi būti pakankamai tiršta) ir palaukiame, kol sustings..
nepamirškite puodelio kavos ar arbatos..;) ir gražaus švenčių laukimo..;)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...