2011 m. gruodžio 9 d., penktadienis

TROŠKINTA AVIENA SU DARŽOVĖMIS

mėsytė po tokio troškinimo buvo minkšta ir sultinga..;) aš valgiau pasigardžiuodama..;)

 naudojau:

  • ~ 300g avienos gabaliukų;
  • 2 v.š. aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 1 didelė morka;
  • 3-4 bulvės;
  • 1 pomidoras;
  • 100g šaldytų žirnelių;
  • 0,5 aštraus čili pipiro;
  • dž.rozmarinus, kumino sėklų, druską, j.pipirus;
užvirkite vandenį, į indelį įdėkite pomidorą ir užpilkite juo..paliekame 10-20sekundžių, perliejame šaltu vandeniu ir įpjovę įstrižai keliose vietose nulupame odelę..išimame sėklas ir smulkiai supjaustome..
avienos gabaliukus lengvai apskrudiname, dedame kubeliais pjaustytą svogūną, kepame, kol jie tampa skaidrūs..tuomet sudedame pjaustytas griežinėliais morkas, kubeliais bulves ir kepame apie 10min..po to dedame pomidorą, šaldytus žirnelius bei griežinėliais pjaustytą čili pipirą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio, paskaniname kumino sėklomis, druska ir juodaisiais pipirais ir troškiname dar 5-10min..
imame dvigubą sviestinio popieriaus gabalą, įpilame šlakelį aliejaus, pabarstome džiovintų rozmarinų ir sudedame keptuvės turinį..sandariai užlankstome visus kraštus ir šauname į įkaitintą orkaitę 20min..
prakerpame popieriaus viduriuką ir mėgaujamės..rozmarinų aromatas buvo nepakartojamas..skanaus..;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...