2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

MAKARONAI SU KIAULIENA, KEPTU ČESNAKU IR BALZAMINIU ACTU*

Labai skani vakarienė, ypač patiekalo padažas ir mėsytė labai suuultinga ;) Receptas reikalavo naudoti daržovių sultinį, bet naudojau jautienos, ko pasekoje galbūt spalva ne itin fotogeniška gavosi ;) Bet vistiek tikrai skanu ;)

  •  1 česnako galvelė, viršūnė nupjauta;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, smulkintas;
  • 300g kiaulienos nugarinės, pjaustytos kubeliais (naudojau sprandinę);
  • 1-2 v.š. balzaminio acto;
  • šlakelis pomidorų padažo;
  • 1 v.š. miltų;
  • 300ml daržovių sultinio, karšto (naudojau jautienos);
  • druskos ir juodųjų pipirų;
  • sauja petražolių, smulkintų;
  • 350g makaronų;
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Česnaką orkaitėje kepkite 20 min., tada atvėsinkite. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir nustatę vidutinę kaitrą kepkite 5min. arba kol jis šiek tiek pagels. Sudėkite kiaulieną ir kepkite vis pamaišydami apie 5min.,kol mėsa įgaus auksinę spalvą. Supilkite balzaminį actą, padidinkite kaitrą ir kepkite dar kelias minutes. 
2. Įmaišykite pomidorų padažo, tada miltus ir galiausiai supilkite sultinį. Gerai pamaišykite, kad neliktų gumuliukų. Užvirkite ir pavirkite 10min. arba, kol padažas sutirštės ir jo sumažės. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Nulupkite česnako skilteles, stambiai supjaustykite, įmaišykite į padažą kartu su puse porcijos petražolių.
3. Išvirkite makaronus, sumaišykite su padažu, apibarstykite likusiomis petražolėmis (aš makaronus paskrudinau ir jų ant viršaus užpyliau padažo su mėsa, čia jau skonio reikalas, kaip patieksite ;).
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuvės ekpresas"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...