Tai pirmas susipažinimas su filo tešla :) Labai norėjau gaminti "baklava', tačiau neturėjau reikiamų produktų, nusprendžiau išbandyti su rimtesniais įdarais :) Trikampiniai pyragėliai su mėsos ir pievagrybių įdaru "dingo" greičiausiai, tad į kadrą anie nepateko :)) O, kaip juos vynioti, labai aiškiai parodo jau mano minėtas juokingasis vyrukas, beto galite pasinaudoti jo siūlomu įdaro idėja ;) Šiems suktinukams naudojau įdarą, kaip ir įdarytų makaronų vamzdeliams.
- 200g vištienos file;
- pusę svogūno;
- 2 skiltelės česnako;
- 100g varškės;
- 2 v.š. grietinėlės;
- druskos, juodųjų pipirų, žiupsnelio cukraus;
- alyvuogių aliejaus;
1. Vištienos filė sukapojame. Sudedame smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką, varškę, grietinėlę. Viską pagardiname druska, juodaisiais pipirais bei žiupsneliu cukraus.
2. Imame filo tešlos lakštą ir perpjauname per pusę. Šiek tiek pašlakstome aliejumi ir dedame įdarą. Susukame volelio formos.
3. Ritinėlius sudedame į skardą ir kepame orkaitėje, kol gražiai paskrunda. Valgome su mėgstamu padažu.
Skanaus ;)
Sunku įvertinti. Galėtum prakąsti ;)
AtsakytiPanaikintiJau sukramtyta, Vilma:)) tešla labai trapi, sudėtinga gražiai prakąsti:)
PanaikintiAš dar su filo nebandžiau nieko gaminti, bet be galo noriu! Kur paimti laiko visiems norams virtuvėje :D ?
AtsakytiPanaikintiIndre, ar atkreipi dėmesį, kiek visko spėji padaryti?;) sustok ir atsisuk - manau nustebsi, kiek esi daug pasiekus ir išbandžius :)
PanaikintiSveiki, sakykite, gal kvailas klausimas, tačiau kur galima įsigyti šios ,,filo" tešlos?:)
AtsakytiPanaikintiSveika, Marija ;) filo tešlos rasi didžiuosiuose prekybos centruose, esančiuose šaldikliuose - Maxima, Prisma ir pan. ;)
Panaikinti