Iškepusi vištiena gavosi labai sultinga, aštroka, bet mums patinka aštresni patiekalai, todėl gerklių tikrai nedegino ;) O ir gamybos procesas tikrai paprastas ;)
- 4 vištienos ketvirčiai;
aitriųjų paprikų marinatui:
- 2-3 raudonosios aitriosios paprikos, be sėklų, smulkintos;
- 2 česnako skiltelės, luptos;
- sauja kalendrų lapelių, smulkintų;
- sauja petražolių, smulkintų;
- 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v.š. pomidorų tyrės;
- 1 citrinos sultys;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Į trintuvą sudėkite aitriąsias paprikas, česnaką, kalendras (dėjau džiovintas) ir petražoles. Įpilkite truputį aliejaus ir trinkite, kol susidarys vienalytė masė. Supilkite likusį aliejų, citrinos sultis, sukrėskite pomidorų tyrę, pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Dar kartą patrinkite.
2. Vištienos ketvirčius įtrinkite marinatu ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 30min. arba geriausiai per naktį.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 temperatūros. Vištieną dėkite į kepimo skardą ir kepkite, kol gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą