2013 m. gegužės 19 d., sekmadienis

TINGINIO BALANDĖLIAI

Pietų metu valgykloje gan dažnokai užsisakau balandėlių, bet jie praktiškai visada būna labai netvirti. Todėl susikaupiau vieną dieną ir nusprendžiau išbandyti ir likau patenkinta rezultatu. Be to, pastebėjau, kad į faršą įmaišius papildomų ingridientų, jie tampa kur kas "lengvesni". O padažiukas gavosi fantastiškai skanus ;)


  •  ~600g kiaulienos ir jautienos faršo;
  • 200g šviežio tarkuoto kopūsto;
  • 1 v.š. džiūvėsėlių;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
  • 3 skiltelių česnako;
  • 3 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 stiklinės vandens;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 1 v.š. majonezo;
  • 2 v.š. grietinės;
1. Į faršą sudėkite burokine tarka tarkuotą kopūstą, džiūvėsėlius, smulkiai pjaustytą svogūną, įmuškite kiaušinį ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Viską gerai išminkykite.
2. Formuokite norimo dydžio kotlečiukus ir apskrudinkite keptuvėje iš abiejų pusių.
3. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30min.
4. Padažui: smulkiai supjaustytą česnaką trumpai pakepinkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Tuomet dėkite pomidorų padažą ir kai pradės burbuliuoti, suberkite cukrų. Pavirkite apie minutę, supilkite vandenį ir palaukite kol užvirs. Majonezą ir grietinę sumaišykite su šaukštu vandens ir supilkite į keptuvę. Virkite tol, kol padažas sutirštės. Jei reikia, pagardinkite druska.
Skanaus ;)


adaptuota pagal "Sroves blogspotcom"

4 komentarai:

  1. Niam niam :) mano mama panašų patiekalą gamina, tik kepa galiausia ne orkaitėje, bet patroškina su padažu ir vadina juos " ubagų kotletais" :) man jie gal net gardžiau nei tikri balandžiai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kokių tik pavadinimų neprigalvoja mūsų liaudis ;))) daug kas juos troškina, bet man norėjosi tvirtesnių ir su padažu pagal poreikį ;)

      Panaikinti
  2. Tai kad čia kotletai su kopūstais :) Bet vistiek skanu :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...