2015 m. rugpjūčio 24 d., pirmadienis

MEDUJE MARINUOTOS PAPRIKOS

Labai paprastas ir labai skanus marinatas. Tik šį kartą aš sumažinau aliejaus kiekį, nes pagal originalų receptą, stiklinė aliejaus man buvo per riebu.


marinatui:

  • 1 l vandens;
  • 50-70 ml aliejaus;
  • 200 ml acto (9 proc.);
  • 200 ml cukraus;
  • 1 v.š. druskos;
papildomai:
  • paprikų;
  • 1 a.š. medaus į 0,5 l talpos stiklainį;
  • juodųjų pipirų, lauro lapelių;
  • česnako skiltelių;
  1. Į kiekvieną 0,5 l talpos stiklainį įdėkite po 1 a.š. medaus, kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, nedidelę nuluptą česnako skiltelę.
  2. Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite į 4-6 dalis. Sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 3-5 min., išgriebkite ir sudėkite į stiklainius.
  3. Marinatui skirtus ingridientus sudėkite į puodą, užvirkite ir maišykite, kol ištirps cukrus ir druska. Karštu marinatu užpilkite paprikas, užsukite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Perneškite į vėsią vietą.
Skanaus ;)

p.s. su nurodytu marinatu kiekiu užpilsite 4 x 0,5 l talpos stiklainius. Paprikų susidės gan nemažai, nes šiems trims sudėjau apie 600 g ir tai gavosi dar nepilni.


2 komentarai:

  1. Šiemet kai kas tikrai daug konservuoja ;)
    Man labai gražu žiūrėti į tuos žiemai paruoštus stiklainėlius.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aha, dirbu šiuo klausimu rimtai ;))) nekyla ranka gavus gausybę daržovių jas išmesti, tad tenka pasukti sprandą, ką su jomis daryti ;))

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...