2015 m. spalio 26 d., pirmadienis

DARŽOVĖMIS ĮDARYTI FARŠO LIZDELIAI

Šie lizdeliai patobulinti ir pridėta daugiau daržovių, kas juos padarė dar sotesniais ir skanesniais :) Jei norėsite "kuklesnių", t.y tik su bulvėmis, ieškokite man bloge.


  • 1 kg malto kiaulienos kumpio faršo;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 3-4 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 9 a.š. majonezo;
  • 9 a.š. pomidorų padažo;
  • 100g fermentinio sūrio;
įdarui:
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 1 geltonosios paprikos;
  • 2 saujų šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • žiupsnelio džiovintų raudonėlių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos;
  1. Į faršą įmuškite kiaušinius, įspauskite česnako skilteles, suberkite džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Nuskustą morką sutarkuokite per burokinę tarka ir pakepkite keletą minučių keptuvėje su trupučiu aliejaus.
  3. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną, papriką ir dar pakepkite keletą minučių. Sudėkite raudonėlius, petražoles ir pagardinkite druska, išmaišykite ir išjunkite ugnį. Sudėkite žirnelius ir dar kartą išmaišykite.
  4. Paruoštą faršą padalinkite į 9 dalis. Iš kiekvieno formuokite paplotėlius, padarydami šonuose bortelius. 
  5. Ant paplotėlio dugno dėkite po 1 a.š. majonezo ir tolygiai paskirstykite. 
  6. Kiekvieną įdarykite pakeptomis daržovėmis ir ant viršaus uždėkite po šaukštelį pomidoro padažo.
  7. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. arba kol iškeps. Likus keletai minučių iki kepimo pabaigos, užberkite tarkuoto fermentinio ir kepkite, kol išsilydys sūris.
  8. Patiekite su bulvių koše.
Skanaus ;)



2 komentarai:

  1. Tikrai nuostabus patiekalas,mano atveju tai buvo vakariene:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Lora :) Labai smagu, kad skaniai pavakariniavote :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...