2015 m. spalio 15 d., ketvirtadienis

MAKARONŲ APKEPĖLĖ SU TUNU

Dažnai improvizuojate virtuvėje? Kartais puikus patiekalas gaunasi tiesiog "iš kirvio", t.y. iš vieno ingridiento rasto šaldytuve, o paskui atrodo savaime susidėliojant galutiniam rezultatui.


  • 200 g makaronų;
  • 130 g konservuoto tuno savo sultyse;
  • 140 g konservuotų kukurūzų;
  • porą saujų šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • saujelės juodųjų alyvuogių;
  • 1 kiaušinio;
  • 50 ml grietinėlės;
  • fermentinio sūrio;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje ir sudėkite į aliejumi pateptus kepimo indelius.
  2. Nuspauskite skystį nuo tuno ir uždėkite ant makaronų, ant viršaus dėkite žirnelius, kukurūzus, griežinėliais supjaustytas alyvuoges, užberkite petražoles.
  3. Dubenelyje išplakite kiaušinį kartu su grietinėle, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir užpilkite ant paruoštų makaronų. 
  4. Ant viršaus užberkite tarkuoto fermentinio sūrio (dėjau čederio susmulkintus griežinėlius) ir kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...