2015 m. gruodžio 13 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTI RIEŠUTAI SU PRIESKONIAIS

Superinis užkandis vakarėliui ir puiki dovana artėjančių švenčių proga. Be galo skanūs ir lengvai paruošiami:) Riešutų rūšis miksuokite pagal savo mėgstamiausius.


  • 500 g riešutų (migdolų, lazdynų riešutų, anakardžių, pistacijų, bertoletijų riešutų arba kitų mėgstamų);
  • 1 kiaušinio baltymo;
  • 1 a.š. druskos;
  • 1 a.š. maltų raudonųjų paprikų;
  • 0,5 a.š. maltų kajeno pipirų;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • 50 g cukraus;
  1. Dubenyje išplakite kiaušinio baltymą (iki standumo plakti nereikia), tuomet sudėkite visus prieskonius ir išmaišykite .
  2. Suberkite riešutus, gerai išmaišykite, kad visi riešutai būtų padengti prieskoniais.
  3. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskirstykite. 
  4. Kepkite 140 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  5. Kai visiškai atvės, sudėkite į sandarius indelius. Taip paruošti riešutai bus tinkami vartoti 2 savaites.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...