Labai sultingi ir minkštučiai suktinukai, kurie tiks ir pietums/vakarienei, ir Kalėdų šventei :)
4 suktinukams:
- 340 g Lapino puotos šviežios antienos kulšelių mėsos su oda;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio šviežių čiobrelių lapelių;
- 12 džiovintų slyvų;
- 8 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
- 4 česnako skiltelių;
- 4 šakelių šviežio čiobrelio;
- Šlaunelių mėsą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir lengvai pamuškite mėsos plaktuko lygiąja puse, kad mėsa suminkštėtų.
- Iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir čiobrelių lapeliais.
- Ant kiekvieno gabalėlio išdėliokite po 3 džiovintas slyvas ir susukite suktinuką, kurį apvyniokite į dvi kiaulienos šoninės juosteles ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais arba perriškite virvele.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
- Suktinukus sudėkite į kepimo skardą, šalia išdėliokite nenuluptas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.
- Patiekite su troškintais raudonaisiais kopūstais ir krienais.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą