2016 m. kovo 28 d., pirmadienis

"BULGUR" KRUOPŲ SALOTOS SU DARŽOVĖMIS IR SAULĖGRĄŽOMIS

Tokio tipo salotas valgyti skanu ne tik namie, bet labai patogu nusinešti į darbą pietums :)


2 porcijoms:

  • 150 g "Bulgur" kruopų;
  • 220 g konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 1 didelio pomidoro;
  • gabalėlio šviežio agurko;
  • 50 g "Arimex" saulėgrąžų;
  • mažo gabalėlio raudonojo svogūno;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • citrinos sulčių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Saulėgrąžas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus, sudėkite ant virtuvinio popierinio rankšluoščio ir palikite atvėsti.
  2. Bulgur kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje, supilkite į sietelį ir palikite atvėsti.
  3. Į dubenį sudėkite kruopas, pupeles, smulkiais kubeliais pjaustytą pomidorą, agurką ir svogūną, suberkite pakepintas saulėgrąžas, petražoles, kuminą, pagal skonį išspauskite citrinos sulčių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...