2016 m. spalio 2 d., sekmadienis

JAUTIENOS STEIKAS SU RAUDONOJO VYNO PADAŽU

Neeilinis patiekalas, kuriuo galite mėgautis kada tik panorėsite. Vieno kepsnio pasimėgauti pilnai pakanka 2 asmenims :)


padažui:
  • 0,5 mažo raudonojo svogūno;
  • 150 ml raudonojo vyno;
  • 2-3 a.š. juodųjų serbentų džemo;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • 1 šakelės švž. čiobrelio;
  • druskos;
  1. Nuskustas bulves supjaustykite skiltelėmis, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išmaišykite, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiais apskrus ir bus iškepusios.
  2. Padažui: į priekaistuvį įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Tuomet supilkite vyną, suberkite nuo šakelės nuskabytus čiobrelių lapelius ir virkite, kol padažo nugaruos du trečdaliai skysčio. Dėkite garstyčias, dižono garstyčias, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
  3. Jautieną iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po 2-3 min. Suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti ~5min.
  4. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, kepkite, kol gražiais apskrus. Tada dėkite špinatus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišykite ir išjunkite ugnį.
  5. Jautienos steiką patiekite su keptomis bulvėmis, špinatais ir paruoštu padažu.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...