Koks puikus receptas paįvairinti marinuotus burokėlius ir manau ne viena šeimininkė apsidžiaugs sunaudojus cukinijas, dėl kurių daugelis suka galvą, ką daryti :)
- 3 kg virtų burokėlių;
- 2 kg cukinijų;
- 1 kg svogūnų;
- 200 ml aliejaus;
- 200-250 g cukraus;
- 200 ml acto;
- 2 v.š. su kaupu druskos;
- 2 didelės česnako galvutės;
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 čili pipiro;
- Burokėlius ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka.
- Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Į didelį puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėkite tarkuotus burokėlius ir cukinijas, suberkite cukrų, druską. Užvirus, maišydami virkite apie 10 min.
- Supilkite actą ir po 5 min. suberkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, čili pipirą, maltus juoduosius pipirus. Patroškinkite 5 min., sudėkite viską į iškaitintus stiklainius, užsukite dangteliais. Palikite atvėsti ir laikykite vėsioje patalpoje.
- Išeiga: 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą