Susidraugauti su rudeniu visai nesunku, nes tada į meniu atkeliauja orkaitėje kepti įvairūs patiekalai. Naudojant rudenines gėrybes, jūsų namai prisigers itin skanių aromatų :)
4 porcijoms:
- 4 antienos kulšelių "Lapino puotos";
- 20 g džiovintų grybų;
- 1 galvutės česnako;
- 3 nedidelių obuolių;
- ~300 ml vištienos sultinio;
- žiupsnelio džiovintų čiobrelių;
- juodųjų maltų pipirų;
- Džiovintus grybus užpilkite karštu vandeniu ir palikite apie 30 min.
- Į kepimo indą sudėkite nuluptas česnako skilteles.
- Išdarinėkite obuolius ir supjaustykite skiltelėmis bei sudėkite į kepimo skardą.
- Ant viršaus dėkite antienos kulšeles, užberkite džiovintus čiobrelius, smulkiai pjaustytus džiovintus grybus, juoduosius pipirus, supilkite vištienos sultinį ir uždenkite folija.
- Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 min., tuomet nuimkite foliją ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol kulšelės gražiai apskrus.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą