Iš tortilijų paruošti krepšeliai - nepamainomas dalykas jūsų užkandžių vakarui :) Darbo nedaug, o ir pasiruošti visai nesudėtinga.
~50vnt.:
- 500g "Lapino puotos" šviežių ančiukų kepenėlių;
- 3 lauro lapelių;
- 6 grūdėlių juodųjų pipirų;
- žiupsnelio druskos;
- 8 vnt. vidutinio dydžio tortilijų;
- 2 marinuotų agurkų;
- konservuotų kukurūzų (pagal poreikį);
padažui:
- 3 v.š. majonezo;
- 3-4 a.š. tarkuotų aštrių krienų;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos;
- Iš tortilijos stiklinės pagalba išspauskite paplotėlius (naudota 7cm skersmens stiklinė).
- Imkite keksiukų formą, išdėliokite tortilijos paplotėlius, šiek tiek sulenkiant kraštelius. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
- Puode užvirkite vandenį, sudėkite kepenėles, lauro lapelius, pipirus, įberkite žiupsnelį druskos ir kai užvirs, virkite apie 10-15 min. arba tol, kol išvirs. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
- Marinuotus agurkus ir atvėsusias kepenėles supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
- Į iškeptus tortilijos krepšelius dėkite kepenėles, agurką, kukurūzus ir ant viršaus uždėkite šiek tiek padažo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą