2019 m. balandžio 6 d., šeštadienis

TORTILIJŲ UŽKANDĖLĖS SU ANČIUKŲ KEPENĖLĖMIS

Iš tortilijų paruošti krepšeliai - nepamainomas dalykas jūsų užkandžių vakarui :) Darbo nedaug, o ir pasiruošti visai nesudėtinga.


~50vnt.:
  • 500g "Lapino puotos" šviežių ančiukų kepenėlių;
  • 3 lauro lapelių;
  • 6 grūdėlių juodųjų pipirų;
  • žiupsnelio druskos;
  • 8 vnt. vidutinio dydžio tortilijų;
  • 2 marinuotų agurkų;
  • konservuotų kukurūzų (pagal poreikį);
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 3-4 a.š. tarkuotų aštrių krienų;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  1. Iš tortilijos stiklinės pagalba išspauskite paplotėlius (naudota 7cm skersmens stiklinė).
  2. Imkite keksiukų formą, išdėliokite tortilijos paplotėlius, šiek tiek sulenkiant kraštelius. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol gražiai apskrus. Išimkite iš formos ir palikite atvėsti.
  3. Puode užvirkite vandenį, sudėkite kepenėles, lauro lapelius, pipirus, įberkite žiupsnelį druskos ir kai užvirs, virkite apie 10-15 min. arba tol, kol išvirs. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.
  4. Marinuotus agurkus ir atvėsusias kepenėles supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje.
  6. Į iškeptus tortilijos krepšelius dėkite kepenėles, agurką, kukurūzus ir ant viršaus uždėkite šiek tiek padažo.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...