Pripažinkite, pačių ruošti mėsainiai būna nepakartojamo skonio ir padaryti identiškai, kaip prieš tai buvusį kartą, vargu ar pavyks. Todėl gaminti juos tikrai nėra nuobodu, tik įneškite kas kartą kažką naujo :)
4 mėsainiams:
- 300 g "Kitchen me" brandintos jautienos maltinių;
- 4 nedidelių bandelių mėsainiams;
- 8 rūkytos arba vytintos kiaulienos griežinėlių;
- 1 raudonosios paprikos;
- 4 sūrio riekelių;
- šiek tiek minkšto sviesto;
- žiupsnelio maltos raudonosios paprikos;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- druskos;
padažui:
- 3 v.š. majonezo;
- 1 išspaustos skiltelės česnako;
- citrinos sulčių pagal skonį;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
- žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų;
- Kaulienos griežinėlius apskrudinkite keptuvėje arba ant grilio. Perdėkite ant popierinio rankšluoščio.
- Bandelių vidų patepkite minkštu sviestu ir apskrudinkite trumpai.
- Papriką išdarinėkite, supjaustykite stambesniais griežinėliais, pabarstykite malta paprika, druska, užpilkite šlakelį aliejaus ir išmaišykite. Gabalėlius iš abiejų pusių apkepkite ant grilio.
- Iš jautienos suformuokite 4 maltinukus. Juos taip pat iš abiejų pusių kepkite ant grilio;
- Į dubenėlį sudėkite visus ingridientus išvardintus padažui ir gerai išmaišykite.
- Formuokite mėsainius: apatinę bandelės pusę patepkite padažu, dėkite iškeptą maltinuką, ant viršaus uždėkite po kelis gabalėlius paprikos, po 2 griežinėlius keptos kiaulienos, sūrio riekelę ir galiausiai uždėkite viršutinę bandelės pusę pateptą padažu.
- Paruoštus mėsainius trumpam perkelkite ant grilio, kad nuo šilumos šiek tiek išsilydytų sūris.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą