2019 m. liepos 21 d., sekmadienis

SRIUBA SU ATNIENOS SULTINIU, KREVETĖMIS IR MAKARONAIS

Ir aštrumo, ir rūgštumo šioje sriuboje netrūksta. Svarbu subalansuoti viską pagal jūsų skonį ir rezultatu tikrai liksite patenkinti :) Sultiniui išvirti užtruksite valandą, bet jį galite išvirti iš vakaro ir sekančią dieną patiekti superinę sriubą.


2 porcijoms:

sultiniui:
  • 750 g "Lapino puotos" antienos rinkinio sriubai;
  • 2 litrų vandens;
  • nedidelio gabalėlio poro;
  • 4 lauro lapelių;
  • kelių grūdelių juodųjų pipirų;
sriubai:
  • 3 v.š. žuvies padažo;
  • 1 v.š. austrių padažo;
  • 1 v.š. tamsaus sojų padažo;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų pipirų;
  • 60 g smulkių makaronų;
  • 10 nevirtų tigrinių krevečių;
  • 3 lapų romaninės salotos;
  1. Į didelį puodą supilkite vandenį, kai jis užvirs, dėkite antienos rinkinį sriubai, porą, lauro lapelius, pipirus. Virkite ant vidutinės ugnies kaitros ~1 val., vis nugriebdami susidariusias putas.
  2. Išvirtą sultinį perkoškite per smulkių kiaurasamtį, nuo kaulų nupjaustykite antienos mėsytę.
  3. Krevetes išdarinėkite ir perpjaukite išilgai.
  4. Salotos lapus supjaustykite griežinėliais.
  5. Į puodą pilkite sultinį. Užvirus - supilkite žuvies, austrių, sojų padažus, įspauskite citrinos sulčių, berkite grūstus pipirus, berkite makaronus. Kai makaronai bus beveik išvirę, sudėkite krevetes, pavirkite apie 2 min. 
  6. Tuomet sudėkite pjaustytas salotas ir išjunkite. Išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...