2020 m. lapkričio 10 d., antradienis

JAUTIENOS TROŠKINYS SU DAŽOVĖMIS VYNO PADAŽE

Šiuo troškiniu be galo didžiuojuosi, nes skonis gavosi PASAKIŠKAS, rimtai :) Mėsa minkštutėlė ir sultinga, o padažas tikras gardumėlis. Rašau ir seilės pačios kaupiasi :)))) Aišku svarbiausia pasirinkti patiekalui tinkamą mėsos dalį, o visa kita tik detalės.


6-8 porcijoms:
  • 1,2 kg jautienos paslėpsnių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų;
  • 2 svogūnų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 2-3 morkų;
  • 1 raudonosios čili paprikos;
  • ~250 ml sauso raudonojo vyno;
  • 1 šakelės šviežio rozmarino;
  • 1a.š. džiovintų raudonėlių;
  • 6-7 džiovintų baravykų (nebūtinai);
  • 1 kubelio jautienos sultinio + karšto vandens;
  1. Jautienos paslėpsnius supjaustykite stambesniais gabalėliais. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Svogūną, papriką ir česnaką supjaustykite stambiais kubeliais, morkas ir čili papriką- griežinėliais.
  3. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir stipriai įkaitinkite. Kiekvieną jautienos gabalėlį apvoliokite miltuose, nupurtykite ir dėkite į keptuvę. Apskrudinkite iš abiejų pusių. Į keptuvę dėkite tiek gabalėlių, kad vienas su kitu nesiliestų, nes kitu atveju jie pradės troškintis. Atidėkite į šalį.
  4. Išplaukite keptuvę, kurioje kepėte jautieną, įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną, papriką, česnaką, morkas, čili papriką ir pakepkite  ~ 5min. Perdėkite į indą, kuriame troškinsite.
  5. Į keptuvę grąžinkite jautienos gabalėlius, supilkite vyną ir troškinkite apie 5 min. Perdėkite į indą su daržovėmis.
  6. Tada sudėkite rozmarino šakelę, raudonėlius, džiovintus baravykus, suberkite sultinio kubelį ir įpilkite karto vandens, kad viskas būtų apsemta. Gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu.
  7. Kepkite 160 laipsniųš įkaitintoje orkaitėje 3 - 3,5 val.
  8. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...