2020 m. lapkričio 6 d., penktadienis

ORKAITĖJE KEPTA VIŠTIENA KEBABAMS

 Labai fainas pagaminimo procesas ir dar geresnis skonis :) Taip iškeptą mėsą  galima naudoti ne vien kebabams, bet puikiai tiks ir į salotas, ir užkepėlėms, ir sumuštiniams ir pan. 

 4 porcijoms:

  • 800 g vištienos kumpelių mėsos;
  • 2 citrinų;
  • 1 didelio svogūno;
  • 0,5 apelsino;
  • 1 v.š. maltos kalendros;
  • 1 v.š. maltos kumino;
  • 1 v.š. džiovinto rozmarino;
  • 1 v.š. rūkytos raudonosios paprikos;
  • 3 skiltelių susmulkinto česnako;
  • šlakelio aliejaus;
  • druskos;
  • 3 medinių ilgų iešmelių;
  1. Į dubenį sudėkite visus išvardintus ingridientus, įpilkite šlakelį aliejaus, pagardinkite druska, dėkite vištienos kumpelius, gerai išmasažuokite ir palikite marinuotis per naktį.  Druskos iš pradžių įdėkite labai minimaliai, o pasūdykite prieš kepdami, nes kitu atveju druska ištrauks drėgmę iš vištienos ir ji bus sausa.
  2. Sekančią dieną imkite tortinę formą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
  3. Perpjaukite citrinas per pusę, 3 dalis sudėkite į kepimo formą ir įsmeikite aštriu galu į viršų po vieną medinį iešmelį.
  4.  Svogūną supjaustykte stambiais žiedais.
  5. Ant iešmelių maukite vištieną, po to svogūną, vėl vištieną, vėl svogūną ir taip kartokite, kol viską baigsite. Būtinai pažiūrėkite VIDEO, kaip tai padaryti.
  6. Galiausiai ant viršaus užmaukite pusę apelsino ir kepkite 180 laipsnių įkaitinoje orkaitėje 45-50 min.
  7.  Patiekimas - jau jūsų fantazijos reikalas :)
Skanaus ;)



receptas iš "www.vmgonline.lt"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...