2020 m. lapkričio 7 d., šeštadienis

ŠILDANTI IR SOTI SRIUBA SU ANTIENA IR DARŽOVĖMIS

 Ir vėl atėjo metas, kai valgiaraštyje vis dažniau pradeda dominuoti įvairios sriubos, troškiniai ir pan. Sriubai paruošti sugaišite tikrai mažai laiko, plius ji ir soti, tad gardūs pietūs ar skani vakarienė garantuota :)


2-3 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" šviežios antienos krūtinėlių;
  • 200 g ryžių (galite keisti makaronais);
  • gabalėlio šviežio poro;
  • 1 nedidelės raudonosios paprikos;
  • 2 nedidelių morkyčių;
  • 100 g konservuotų kukurūzų;
  • žiupsnelio sezamo sėklų;
sultiniui:
  • 1 l vandens;
  • 45 ml sojos padažo;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 skiltelės citrinos;
  • žiupsnelio džiovintų čili paprikų;
  • žiupsnelio cukraus;
  1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite vandenį ir atidėkite į šoną.
  2. Porą supjaustykite pusžiediais, papriką ir morkas - plonais šiaudeliais.
  3. Antienos krūtinėles gerai nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu. Odelę įpjaukite skersai ir išilgai.
  4. Krūtinėles žemyn odele dėkite į šaltą keptuvę ir ant lėtos ugnies kepkite tol, kol gražiai apskrus (susidariusius riebalus nupilkite ir panaudokite bulvių kepimui). Tuomet apverskite krūtinėles ir dar pakepkite keletą minučių. Suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  5. Sultiniui: į puodą supilkite vandenį, sojos padažą, dėkite česnaką, citriną, čili paprikas, cukrų. Išmaišykite ir virkite 10 min. Tuomet sultinį nukoškite per sietelį, vėl supilkite į puodą, suberkite porą ir pavirkite apie 1-2 min.
  6. Į dubenėlį dėkite ryžius, papriką, morkas, kukurūzus, griežinėliais pjaustytą antieną ant viršaus užpilkite sultinio su poru, užbarstykite sezamo sėklų ir patiekite.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...