2013 m. vasario 13 d., trečiadienis

BULVINIAI LIZDELIAI SU LAŠIŠA

Pratęsiant vakarykštį blynų kepimo maratoną, prie saldžių blynų norėjosi "rimtesnių" blynų. Ir štai jie - ne tik skanūs, bet ir labai daliai atrodantys ;)


  •  300g miltingesnių bulvių;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 50g tirpinto sviesto;
  • nedidelės saujelės kapotų petražolių;
  • tarkuoto muskato;
  • druskos, juodųjų pipirų;
įdarui:
  • rūkytos lašišos;
  • gražgarstės salotų;
  • krapų;
  • grietinės;
1. Sutarkuokite bulves per burokinę tarką. Nupilkite išsiskyrusį vandenį. Įtarkuokite svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, muskato riešutu. Sudėkite kapotas petražoles ir supilkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.
2. Keksiukų formą ištepkite sviestu arba aliejumi. Į formelę dėkite po 1 valgomą šaukštą bulvių masės ir paformuokite lizdelius.
3. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25min. arba kol iškeps ir gražiai apskrus.
4. Į kiekvieną lizdelį dėkite gražgarstės salotų, lašišos gabalėlį ir pabarstykite krapais. Valgykite su grietine.
P.S. žiemos metu nepamirškite įdėti vitamino C, kad nepajuoduotų sutarkuotos bulvės.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Neringa blogo"

6 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...