2013 m. birželio 18 d., antradienis

DEŠRELĖS SU PUPELIŲ IR POMIDORŲ PAGARDU

Jau ne kartą įsitikinu, kad konservuoti pomidorai gali būti puikiu pagardu ruošiamiems patiekalams.


  •  ~500g šviežių kiaulienos dešrelių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 raudonoji čili paprika;
  • 1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 1 skardinės konservuotų baltųjų pupelių;
  • žiupsnelis dž.baziliko ir cukraus;
  • šv.petražolių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Dešreles apskrudinkite keptuvėje, perdėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15min. arba tol, kol iškeps.
2. Į keptuvę sudėkite pjaustytą svogūną, papriką ir kepkite, kol svogūnas gražiai apkeps. 
3. Tuomet išspauskite česnaką ir kai tik paskleis savo aromatą, t.y. po kelių sekundžių supilkite skardinę pomidorų. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 5min., kol padažas sutirštės. Pagardinkite dž. baziliku, druska, juodaisiais pipirais ir įberkite žiupsnelį cukraus.
4. Dėkite gerai nuvarvintas pupeles, permaišykite ir leiskite pupelėms sušilti.
5. Prieš patiekiant apibarstykite šv. petražolėmis.
Skanaus ;)


idėja iš "Aguonelės blogo"

2 komentarai:

  1. Jeigu dar dešrelės sukimštos tavo būtų, tai jau TOKS pilotažas būtų!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi neee, dar tokiam pilotažui nepribrendau. Puikiai sueina ir pirktinės dešrelės ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...