2013 m. birželio 2 d., sekmadienis

VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS IEŠMELIAI SU RŪKYTA ŠONINE

Ši idėja senai jau kirbėjo mano galvoje, bet buvau įsitikinusi, kad gamyba atims nemažai laiko. Žinoma, kad klydau - nieko sudėtingo, tuo labiau, jog gaminimo procesas teikia malonumą. O skonis fantastiškas ;)


  •  7 vidinių vištienos krūtinėlės file;
  • 14 juostelių rūkytos kiaulienos šoninės;
  • po žiupsnelį: dž.baziliko, dž.raudonėlio, dž.rozmarino;
  • žiupsnelis grūstos aitriosios paprikos;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • 14 vnt. medinių iešmelių;
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai (gausis 14 juostelių). 
2. Suberkite išvardintus prieskonius, druska pagardinkite simboliškai, užpilkite šiek tiek aliejaus. Paskirstykite tolygiai ant vištienos ir pamarinuokite 1-2val.
3. Iešmelius 30 min. pamerkite į šaltą vandenį.
4. Vištienos file ir šoninės juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Apskrudinkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-7min.
P.s. vyšninius pomidorus sudėjau į skardą, užbėriau druskos, dž.baziliko, aliejaus ir kol ruošiau vištieną, jie kepė 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai pomidoriukai įtrūko, sudėjau vištienos file ir pabaigiau kepti. Superinis garnyras;)
Skanaus ;)



4 komentarai:

  1. Atrodo tikrai labai gardžiai! O šoninė karšto ar šalto rūkymo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma ;) jie ir buvo be galo gardūs ;)
      dėl šoninės prie geriausių norų nepasakysiu, kažkaip į tai nekreipiu dėmesio, bet pirkau Rainbow firmos iš Prismos.

      Panaikinti
  2. TRUPUTI NESUPRATAU DEL KEPIMO ORKAITEJE, ANT POPIERIAUS KEPTI, AR ALIEJUJE? LYG IR NEMATAU PARASYTA...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš išmelius sudėjau į skardą išklotą popieriumi.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...