Ši idėja senai jau kirbėjo mano galvoje, bet buvau įsitikinusi, kad gamyba atims nemažai laiko. Žinoma, kad klydau - nieko sudėtingo, tuo labiau, jog gaminimo procesas teikia malonumą. O skonis fantastiškas ;)
- 7 vidinių vištienos krūtinėlės file;
- 14 juostelių rūkytos kiaulienos šoninės;
- po žiupsnelį: dž.baziliko, dž.raudonėlio, dž.rozmarino;
- žiupsnelis grūstos aitriosios paprikos;
- druskos, juodųjų pipirų;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 14 vnt. medinių iešmelių;
1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai (gausis 14 juostelių).
2. Suberkite išvardintus prieskonius, druska pagardinkite simboliškai, užpilkite šiek tiek aliejaus. Paskirstykite tolygiai ant vištienos ir pamarinuokite 1-2val.
3. Iešmelius 30 min. pamerkite į šaltą vandenį.
4. Vištienos file ir šoninės juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Apskrudinkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5-7min.
P.s. vyšninius pomidorus sudėjau į skardą, užbėriau druskos, dž.baziliko, aliejaus ir kol ruošiau vištieną, jie kepė 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai pomidoriukai įtrūko, sudėjau vištienos file ir pabaigiau kepti. Superinis garnyras;)
Skanaus ;)
Atrodo tikrai labai gardžiai! O šoninė karšto ar šalto rūkymo?
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vilma ;) jie ir buvo be galo gardūs ;)
Panaikintidėl šoninės prie geriausių norų nepasakysiu, kažkaip į tai nekreipiu dėmesio, bet pirkau Rainbow firmos iš Prismos.
TRUPUTI NESUPRATAU DEL KEPIMO ORKAITEJE, ANT POPIERIAUS KEPTI, AR ALIEJUJE? LYG IR NEMATAU PARASYTA...
AtsakytiPanaikintiAš išmelius sudėjau į skardą išklotą popieriumi.
Panaikinti