2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

PANNA COTTA SU BRAŠKĖMIS

Labai senai buvau nusižiūrėjus šį desertą, bet užteko perskaityti pas "7ravioli.com" planą ir pasidarė gėda, kad tiek laiko tempiau. Teisingai sako, kad viskam savas laikas ;)


  • 200ml grietinėlės (30% riebumo);
  • 200ml pieno (3.5% riebumo);
  • 3 v.š. cukraus;
  • 2 nemažų citrinos žievelės juostelių;
  • 20g želatinos;
  • braškių;
1. Išbrinkinkite vandenyje želatiną.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir įdėkite citrinos juostelės. Kaitinkite iki užkaitinimo vis pamaišant. 
3. Puodą nukelkite nuo ugnies, išimkite citriną ir supilkite ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišykite.
4. Supilkite į indelius ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. Vėliau dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kol sustings.
5. Patiekite su braškėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis.
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. Tikrai taip, šis desertas labai puikus ir tikrai nesunkiai pagaminamas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. daugelis receptų "sudėtingi", kol nepradedi, o tereikia tik prisiruošti;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...