2013 m. birželio 24 d., pirmadienis

MARINUOTI AGURKAI

Skonis tikrai puikus, traškūs ir itin tinka kaip garnyras prie mėsiškų patiekalų.

  • ~200g šviežių agurkų;
  • 1 a.š. druskos;
  • 0,5 svogūno;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 3 v.š. balto vyno acto;
  • 0,5 a.š. garstyčių grūdėlių;
  • 100-150ml vandens;
  • žiupsnelis kurkumos;
1. Supjaustykite agurkus plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, užberkite druska ir palikite 30 min.
2. Tuomet sudėkite agurkus į kiaurasamtį, perplaukite vandeniu. Sudėkite į stiklainį kartu su plonai pjaustytais svogūnais.
3. Į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, garstyčias, kurkumą ir kaitinkite tol, kol ištirps cukrus.
4. Karštu marinatu užpilkite agurkus ir 1 val. palikite pastovėti kambario temperatūroje. Po to dėkite į šaldytuvą bent parai. Taip agurkai gali išsilaikyti 2 savaites.
p.s. agurkai neturi buti apsempti. Užtenka karts nuo karto juos permaišykiti, kad tolygiai marinuotųsi.


šaltinis iš "Neringos blogo"

7 komentarai:

  1. Jau ziuriu tu ant agurku raugimo pasidavus! Pas mus dar nera svieziu, bet jau kai atsiras tai butinai marinuosiu siuos:http://aguonele.blogspot.de/2012/08/agurku-misraine.html Daug ju marinuosiu, nes ziema toooookie skanus buvo ♥

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai lengvai pasinešus ;) man patinka agurkėliai, tad norisi išbandyti įvairiu variantus. O tavąją mišrainę taip pat esu nusižiūrėjus - labai gardžiai atrodo - būtinai išbandysiu ;)

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. plačiau paskaityti galite čia: http://gyvenimas.delfi.lt/namai_ir_seima/kurkuma-ateive-is-azijos.d?id=1426368

      Panaikinti
  3. Grįžusi, užsipirkau agurkų ir kad gaminsiu Tavuosius receptus, tai gaminsiu:))) Labai skaniai skamba:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oditėle, prisipirkau šiandien agurkų, "Siautėsiu" pagal TAVE:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, tu jau dabar siautėji ;)) Mane šis receptukas irgi sužavėjo ir nenuvylė. Tikiuosi ir tau patiks ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...