- ~200g šviežių agurkų;
- 1 a.š. druskos;
- 0,5 svogūno;
- 2 v.š. cukraus;
- 3 v.š. balto vyno acto;
- 0,5 a.š. garstyčių grūdėlių;
- 100-150ml vandens;
- žiupsnelis kurkumos;
1. Supjaustykite agurkus plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, užberkite druska ir palikite 30 min.
2. Tuomet sudėkite agurkus į kiaurasamtį, perplaukite vandeniu. Sudėkite į stiklainį kartu su plonai pjaustytais svogūnais.
3. Į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, garstyčias, kurkumą ir kaitinkite tol, kol ištirps cukrus.
4. Karštu marinatu užpilkite agurkus ir 1 val. palikite pastovėti kambario temperatūroje. Po to dėkite į šaldytuvą bent parai. Taip agurkai gali išsilaikyti 2 savaites.
p.s. agurkai neturi buti apsempti. Užtenka karts nuo karto juos permaišykiti, kad tolygiai marinuotųsi.
šaltinis iš "Neringos blogo"
Jau ziuriu tu ant agurku raugimo pasidavus! Pas mus dar nera svieziu, bet jau kai atsiras tai butinai marinuosiu siuos:http://aguonele.blogspot.de/2012/08/agurku-misraine.html Daug ju marinuosiu, nes ziema toooookie skanus buvo ♥
AtsakytiPanaikintilabai lengvai pasinešus ;) man patinka agurkėliai, tad norisi išbandyti įvairiu variantus. O tavąją mišrainę taip pat esu nusižiūrėjus - labai gardžiai atrodo - būtinai išbandysiu ;)
Panaikintikas tas kurkumos?
AtsakytiPanaikintiplačiau paskaityti galite čia: http://gyvenimas.delfi.lt/namai_ir_seima/kurkuma-ateive-is-azijos.d?id=1426368
PanaikintiGrįžusi, užsipirkau agurkų ir kad gaminsiu Tavuosius receptus, tai gaminsiu:))) Labai skaniai skamba:)
AtsakytiPanaikintiOditėle, prisipirkau šiandien agurkų, "Siautėsiu" pagal TAVE:)
AtsakytiPanaikintiOdeta, tu jau dabar siautėji ;)) Mane šis receptukas irgi sužavėjo ir nenuvylė. Tikiuosi ir tau patiks ;)
Panaikinti