Ne pats patogiausias būdas valgyti tokio tipo sumuštinius, bet pasiterlioti karts nuo karto tikrai galima ;) Be to svogūnų pagrindas čia idealiai tinka.
- 1 čiabatos duonos;
- 2 didelių nugarinės kepsnių;
- žiupsnelis grūstos čili paprikos;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 2 svogūnai;
- 80ml grietinėlės;
- 2v.š. vandens;
- 1-2 a.š. dižono garstyčių;
- 1 pomidoro;
- 100g mocarelos sūrio;
- romaninių salotų (galite naudoti gražgarstes arba skitas mėgstamas);
1. Čiabatą perpjaukite išilgai ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Prieš pabaigą ant viršutinės dalies dėkite suplėšytą mocarelos sūrį ir kepkite dar kol gražiai išsilydys.
2. Tuo tarpu kiaulienos kepsnius pagardinkite paprika, druska, juodaisiais pipirais. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių tol, kol apskrus. Kepsnius palikite uždenkite folija, kad neatšaltų.
3. Į tą pačią keptuvę, kur kepė kepsniai, sudėkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir kepkite kol suminkštės.
4. Tuomet supilkite grietinėlę ir vandenį, kai grietinėlė užvirs, dėkite dižono garstyčias. Pagardinkite druska, išmaišykite ir baikite kepti, kai grietinėlė sutirštės.
5. Ant čiabatos pagrindo dėkite keptus svogūnus, griežinėliais pjaustytą kiaulieną, pomidorus, salotos lapus ir uždenkite čiabatos pusele, ant kurios išsilydė mocarela.
Skanaus ;)
adaptuota pagal "Everyday Food with Sarah Carey"
Pasaka! Dievinu toki maista, butinai isbandysiu aavo lauko virtuveje :)
AtsakytiPanaikintisumuštiniui įgavus dūmio kvapo ir skonio - tai tikrai bus nepakartojama ;)
PanaikintiOMG, sėdžiu ir nebesulaukiu pietų po tokio recepto :)
AtsakytiPanaikinti;)))) smagi reakcija tavo Vilma - ačiū ;)
PanaikintiKaip smagu, atradau dar vieną puikų maisto blogą:) Šitas sumuštinis bus pirmas mano sąraše, seilė nutįso :))
AtsakytiPanaikintilabai malonu, Gintare, kad receptai artimi tavo skoniui;) linkiu sėkmės išbandant ir ragaujant;)
Panaikinti