2014 m. rugsėjo 4 d., ketvirtadienis

ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS KETVIRČIAI SU SVOGŪNAIS IR MORKOMIS

Stengiuosi, kad mano gaminami patiekalai neužimtų labai daug laiko. Atrodė, kad greitai susisuksiu ir su šiuo, bet teko užtrukti, tačiau patikėkite - vertas dėmesio, o ypatingai padažas ;) Tikiuosi, kad išbandžiusiems taip pat patiks.


  • 4 vištienos ketvirčių;
  • 2a.š. džiovintų čiobrelių;
  • žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 2 morkų;
  • 3 svogūnų;
padažui:
  • 400g grietinėlės;
  • nedidelio svogūno;
  • 3 lauro lapo;
  • žiupsnelio malto muskato;
  • 3 riekelių batono;
  • druskos;
1. Į kepimo skardą sudėkite į 4 dalis supjaustytus svogūnus ir morkas, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, užpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską permaišykite ir paskirstykite gražiai ant dugno.
2. Ant viršaus išdėliokite vištienos ketvirčius. Atskirame dubenėlyje sumaišykite citrinos žievelę, čiobrelius, įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite ir viską užpilkite ant kiekvieno ketvirčio. Šiek tiek įtrinkite. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min. arba tol, kol vištiena iškeps.
3. Padažui: į priekaistuvį supilkite grietinėlę, sudėkite lauro lapelius, maltą muskatą, visą svogūno galvą, pagardinkite druska ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 min. vis pamaišydami (jei grietinėlė pradės labai tirštėti, įpilkite šiek tiek vandens). Po to išimkite lauro lapelius ir svogūną. Sudėkite smulkiai "suplėšytas" batono riekeles ir maišydami virkite dar apie 5min., kol padažas sutirštės.
4. Išdėliokite viską lėkštėje ir patiekite su bulvių koše (papildomai į ją įdėjau žaliųjų žirnelių).
Skanaus ;)


adaptuota pagal "sortedfood.com"

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...