2012 m. kovo 2 d., penktadienis

GARDŽIOS MINI PICOS

Pavasarį pasitinku su lengva ir spalvota pica :) Jau vien pavadinimas sako, kad jos gardžios ir tai tikra tiesa :) Padas itin lengvai pagaminamas ir nereikia baimintis, jog tešla neiškils, sukris ir pan. ;) Esu gaminusi padą, bet šis buvo tikras atradimas :) 


  • 2 stiklinės miltų;
  • 0,5 stiklinės šilto vandens;
  • 1 kiaušinis;
  • 2 a.š. cukraus;
  • žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • šviežių gražgarsčių;
  • saujelė linų sėmenų;
  • grietinės;
  • fermentinio sūrio, tarkuoto;
  • šaltai rūkyto kumpio;
  • pomidoro, pjaustyto;
1. Stiklinę miltų užpilame šiltu vandeniu, įmušame kiaušinį, suberiame druską, cukrų, mieles. Gerai išmaišome ir supilame aliejų. Tuomet dedame plėšytus gražgarsčių lapelius, suberiame linų sėmenas, išmaišome ir supilame likusius miltus.
2. Minkome tešlą, pridedame miltų, jei trūksta ir užpilame dar šlakelį aliejaus.
3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Iš paruoštos tešlos rankomis suformuojame keturias picas ir leidžiame tešlai pastovėti 10-15min. 
4. Picos padus ištepame grietine. Pabarstome fermentiniu sūriu, juodaisiais pipirais ir šauname į iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę kepti apie 10min.
5. Tuomet dedame šaltai rūkyto kumpio riekeles, gražgarsčių lapelius ir pjaustytą pomidorą, pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Skanaus ;)

8 komentarai:

  1. Žadu vis pabandyti tas miniakines picas ir vis atidedu kažkuriam laikui, bet taviškės atrodo puikiai, nu teks kepti:)o kaip tas padukas gaunasi, purus, ar traškus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Srove :)Čia esmė ne dydyje, galima gaminti nors ir per visą skardą:) Padas gaunasi per viduriuką, nes yra ir traškumo ir purumo, nes kepant tešla šiek tiek pakyla, be to priklausys, kokio storumo pasidarysi padą. Sėkmės ekperimentuojant ;)

      Panaikinti
  2. Jau atrodo tai viliojanciai ♥ mhhhh.... tiesiog man taip deretu jos prie vyno dabar, bet...tikrai neisiu kepti :( recepta saugaus geriau kitam kartui ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aguonėle ;) Prie vyno jos ir man labai derėjo :)) Be to pagaminamos labai greitai ir lengvai:) Tikiuos patiks, lauksiu tavųjų versijų :)

      Panaikinti
  3. Šis blogas mano šiandienos atradimas :)) Tiek puikių ir svarbiausia nesudėtingų receptų, kad jau nekantrauju grįžusi namo kuo greičiau išbandyti savo pirmąjį receptuką :D Dėkui už toookias puikias idėjas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Gintare ;) be galo džiugina tokie komentarai ;) visuomet ieškau nesudėtingų, paprastų ir greitai pagaminamų patiekaliukų bei su malonumu dalinuosi ;)

      Panaikinti
  4. sakykite, prasau, kokios talpos stikline naudojate?:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...