2014 m. rugpjūčio 25 d., pirmadienis

SCONES SU DŽIOVINTOMIS VYŠNIOMIS IR LAZDYNO RIEŠUTAIS

Scones - tai britiški pusryčių pyragėliai. Galimi įvairūs riešutų ir džiovintų vaisių deriniai, tik nepatingėkite jų paieškoti interneto platybėse ;)


  • 500g miltų;
  • 60g cukraus;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. cinamono;
  • žiupsnelio druskos;
  • 100g šalto sviesto;
  • 180 ml grietinėlės;
  • 1 kiaušinio;
  • 250g lazdyno riešutų;
  • 170g dž. vyšnių;
1. Dubenyje išmaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į miltus. Rankomis sutrupinkite sviestą vis maišydami su miltais, kad gautųsi trupinėliai.
2. Lazdyno riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje, kai atvės, nuimkite jų žievelę ir šiek tiek pasmulkinkite.
3. Į dubenį su miltais dėkite riešutus, džiovintas vyšnias ir permaišykite.
4. Atskirame dubenėlyje išplakite kiaušinį su grietinėle. Supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite su šakute. Tešla turi būti trapi, nemaišykite iki vientisumo.
5. Išverskite tešlą ant stalo ir suformuokite apkritimą. Supjaustykite į 8 dalis. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kiekvieną gabalėlį aptepkite grietinėle ir apibarstykite cukrumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 16-18min. arba kol gražiai apskrus.
Skanaus ;)

receptas ruoštas su Arimex džiovintomis vyšniomis ir lazdyno riešutais svetainei: www.riesutai.lt

2 komentarai:

  1. Turiu klausimėlį - ar vakare kepti scones nepraranda savo skoninių savybių? Ar visgi geriau juos kepti prieš pusryčius? Dėkoju už atsakymą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. žinoma, skaniausi jie tą pačią dieną, bet ir sekančią dieną būna skanūs.
      Jei kepate pirmą kartą, galite daryti iš pusės porcijos ir viską suvartosite per dieną ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...