2015 m. kovo 7 d., šeštadienis

BALZAMIKO ACTU GLAZŪRUOTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ

Norite greito patiekalo pietums/vakarienei - štai Jums puikus pasiūlymas. Trukmė - 15 minučių ir neturėsite pasiteisinimo, kad neturite laiko gaminti ;))

 3 porcijos:

  • 3 vištienos krūtinėlių;
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 125 ml vištienos sultinio;
  • 3 v.š. balzamiko acto;
  • 2 česnako skiltelių;
  • 1 v.š. medaus;
  • 1 šakelės šviežio rozmarino;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Dubenėlyje sumaišykite vištienos sultinį, balzamiko actą, išspaustas česnako skilteles, medų, supjaustytus rozmarino lapelius.
3. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir sudėkite krūtinėlės. Kepkite apie 4 min., tuomet apverskite ir pakepkite dar 1 minutę. Tuomet supilkite paruoštą padažą, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 min.. Troškinimo metu krūtinėles keletą kartų apverskite.
4. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

p.s. salotoms naudojau konservuotas raudonąsias pupeles, kukurūzus, šviežią agurką, raudonąją papriką, petražoles, druską, juoduosius pipirus ir alyvuogių aliejų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...