2015 m. kovo 28 d., šeštadienis

NAMINĖS TORTILIJOS II

Išsikepti namines tortilijas labai lengva. O įdarui galite naudoti mėgstamus ingridientus ir prašau - puikus užkandis svečiams ar vakarienei. Šį kartą dalį kvietinių miltų pakeičiau ruginiais miltais ir gavosi labai skanios tortilijos.


tortilijoms:

  • 250 g kvietinių miltų;
  • 250 g rupių ruginių miltų;
  • 350 ml vandens;
  • 2 v.š. saulėgrąžų aliejaus;
įdarui:
  • keptos vištienos;
  • mėgstamų salotų (gražgarstės, špinatai);
  • pomidorų;
  • agurkų;
  • raudonojo svogūno;
padažui
  • 3 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. grietinės;
  • 1 skiltelės česnako (išspaustos);
  • citrinos sulčių;
  • žiupsnelio šv.krapų;
1. Tortilijoms: užvirkite vandenį, sumaišykite su aliejumi, užpilkite ant miltų ir išmaišykite. Kai tešla šiek tiek pravės, išminkykite iki vientisos, elastingos tešlos ir palikite tešlą pailsėti keletą valandų. Kai ruošitės kepti, tešlą išminkykite vėl, suformuokite į "dešros" (cilindro) formą ir supjaustykite kelių centimetrų storio riekelėmis. Stalą pabarstykite miltais ir kiekvieną gabalėlį iškočiokite, kaip galima ploniau. Kepkite gerai įkaitintoje sausoje keptuvėje iš abiejų pusių. Kai blynelis pradeda pūstis, apverskite kitą pusę. Dėkite iškeptas tortilijas ant rankšluoščio ir laikykite visada uždengtas, kad išliktų minkštos ir šiltos.
2. Įdarui: supjaustykite daržoves, vištieną ir sudėkite į indelius.
3. Padažui: skirtus ingridientus išmaišykite dubenėlyje.
4. Imkite tortiliją, užtepkite padažo, dėkite salotas, vištieną, daržovės. Susukite ir valgykite.
Skanaus ;)

patarimas: labai patogu ant didelės medinės lentelės patiesti sviestinį kepimo popierių, kraštus užkišti po lentele ir tuomet kočioti blynelį. Ir kočiojasi puikiai, ir labai lengvai nusiima.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...