2015 m. kovo 15 d., sekmadienis

NAMINIAI MĖSAINIAI SU KOPŪSTŲ SALOTOMIS

Skamba kiek neįprastai, tiesa?  Bet, kad žinotumėt, kaip skanu :) Salotos fantastiško skonio ir tinkamos prie antrojo patiekalo bei pakeisti pomidorus ir lapines salotas naminiuose mėsainiuose.


  • 500g malto kiaulienos kumpio faršo;
  • žiupsnelio dž. čiobrelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 4 bandelių mėsainiams;
  • 4 sūrio riekelių;
kopūstų salotoms:
  • ketvirtadalio šviežio kopūsto;
  • 0,5 nedidelio raudonojo svogūno;
  • 1 morkos;
  • 1 obuolio;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • 1,5 v.š. majonezo;
  • citrinos sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Į faršą įberkite žiupsnelį džiovinto čiobrelio, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išminkykite. Padarykite 4 paplotėlius šiek tiek didesnius už bandeles, nes kepant mėsa "susitrauks".
2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir kepkite mėsos paplotėlius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Baigiant kepti, ant kiekvieno uždėkite po sūrio riekelę, kad spėtų išsilydyti.
3. Salotoms: į dubenį sudėkite supjaustytas daržoves: kopūstą ir obuolį - plonais šiaudeliais, svogūną - pusžiedžiais, morką - sutarkuotą per burokinę tarką. Tuomet dėkite dižono garstyčias, majonezą, išspauskite citrinos sulčių pagal skonį, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
4. Ant paskrudintos bandelės dėkite salotas, iškeptą mėsainį su sūriu ir uždėkite kitą bandelės puselę, kuria galite patepti majonezu.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...