2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

SPALVINGOS DARŽOVIŲ SALOTOS SU BALTOJO VYNO ACTO PADAŽU (SALOTOS STIKLAINĖLYJE)

Pats laikas pasikviesti pavasarį su visomis ryškiomis spalvomis į savo lėkštę. Be to skanus ir spalvotas maistas visuomet pakelia nuotaiką.

  • 1 pomidoro;
  • 1 morkos;
  • 150g brokolių;
  • gabalėlio raudonosios paprikos;
  • 50g raudonojo kopūsto;
padažui:
  • 1 v.š. aliejaus;
  • 1 v.š. baltojo vyno acto;
  • 0,5 v.š. citrinos sulčių;
  • 0,5 v.š. medaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  1. Padažui: dubenėlyje sumaišykite išvardintus ingridientus ir supilkite į stiklainėlį.
  2. Tada dėkite stambiais kubeliais supjaustytą pomidorą, garuose virtą ir atvėsintą brokolį, per burokinę tarką sutarkuotą morką, kubeliais supjaustytą papriką bei šiaudeliais supjaustytą raudonąjį kopūstą.
Skanaus ;)

patarimas: kad būtų sočiau, prie šių salotų išsikepiau išilgai perpjautą vištienos krūtinėlę, kurią pagardinau druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele.


4 komentarai:

  1. As tai biski nesuprantu, kodel jos stiklainyje sugrustos? Tipo i darba nestis, o paskui issiverciat, ar taip ir valgoit is stiklainio? Nepatogu gi

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai patogu, daržovės nesumirksta, išlieka traškios ;)
      Prieš valgant tereikia papurtyti stiklainį, kad viskas pasidengtų padažu arba tiesiog suversti į lėkštę ir išmaišyti.
      p.s. iš stiklainio nevalgau, perdedu į lėkštę.

      Panaikinti
  2. Aš vis žiūriu į tas salotas stiklainyje ir neišbandau. Matau reiks bandyti ir paskirti lėkštę, kuri gyvens darbe :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. viskam savas laikas, kaip liaudies išmintis byloja ;)) jos dar skaniau valgysis, kai lauke bus šilta :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...