2015 m. gegužės 16 d., šeštadienis

ORKAITĖJE KEPTA VIŠTIENA SU GRYBŲ PADAŽU

Skanu, tikrai skanu ;) Jokių ilgų marinavimų, viską paruošite viename inde - kas gali būti geriau ;)


  • 2 vištienos ketvirčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • miltų (vištienos apvoliojimui);
  • 3 skiltelių česnakų;
  • 250g rudųjų pievagrybių;
  • 250ml vištienos sultinio;
  • 0,5 a.š. dž.čiobrelio;
  • 0,5 a.š. dž.raudonėlio;
  • 0,5 a.š. dž.baziliko;
  • 60ml grietinėlės;
  • 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
  1. Vištienos ketvirčius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  2. Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir apkepkite įkaitintame svieste ar aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po 1-2 min. iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdėkite į lėkštę.
  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberkite į keturias dalis pjaustytus ruduosius pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius.
  4. Tuomet pilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius, patroškinkite, kol dalis skysčio nugaruos. Į keptuvę sugrąžinkite vištieną ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. arba kol iškeps vištiena (perdėkite į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei).
  5. Išimkite vištieną, į keptuvę dėkite garstyčias, supilkite grietinę ir dar šiek tiek pakaitinkite. 
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


"shirshiulizdas.blogspot.com"

4 komentarai:

  1. gerai, kad nepamelavau :)
    Šitokia višta pas mus dažnas svečias :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skanus padaziukas gaunasi ir sultinga mesyte.super ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Lora :) pritariu tau, labai skanus patiekalas :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...