2015 m. rugpjūčio 19 d., trečiadienis

POMIDORŲ PADAŽAS ŽIEMAI

Šiais metais, kaip niekad, konservuoju pakankamai daug :) Padažas labai išgirtas ir tikrai gardus. Tad verta sunaudoti pomidorus šiam reikalui.

  • 3 kg pomidorų;
  • 4 raudonųjų paprikų;
  • 5 didelių svogūnų;
  • 1 galvutės česnako;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 3 v.š. druskos;
  • 150ml 9% acto;
  • 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 1 a.š. maltos kalendros;
  • 1 a.š. džiovintų bazilikų;
  1. Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorus, papriką ir svogūnus.
  2. Sudėkite daržovės į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius. 
  3. Virkite 1-1,5 val. vis pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio ir padažas pradeda tirštėti. 
  4. Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, supilkite actą ir pavirkite dar keletą minučių.
  5. Viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės ir supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangteliais. 
  6. Atvėsusius laikykite šaltai.
Skanaus ;)

p.s. iš nurodyto kiekio gavosi 2 l padažo ir dar 330ml stiklainiukas.

6 komentarai:

  1. Puikus padažas, jau 3 kartus viriau, pirktinio nebereikia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Puikus padažas, iš parduotuvės nebereikia pirkti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na puikumėlis kasmet bloguose vis pamatyti įrašus su šiuo padažu :) O jau spalvos sodrumas...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgitta, puikius receptus privalu iškelti į dienos šviesą, kitaip ir būti negali :)

      Panaikinti
  4. Nuostabus padažas, tik aš ir palikau viską gabaliukais :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...