2016 m. rugpjūčio 12 d., penktadienis

NAMINIAI MĖSAINIAI SU KIAULIENA

Daugeliui patinka mėsainiai, bet jei jie dar ir namie gaminti, tuomet belieka tik pirštelius apsilaižyti :)
Aš toliau eksperimentuoju su "Garduko" priekoniais. Šį kartą rinkausi "Primavera", į kurių sudėtį įeina: paprika raudona, česnakas, raudonėlis, svogūnai, juodieji pipirai, rozmarinas, petražolių lapeliai, aitrioji paprika, čiobreliai, bazilikas. Žinoma, jūs galite eksperimentuoti su savo mėgstamais prieskoniais, bet rekomenduoju išbandyti ir šiuos.


  • 6 bandelių mėsainiams;
  • 6 riekelių pomidoro;
  • 6 riekelių čederio sūrio;
  • salotų lapų;
mėsainiams:
  • 600 g maltos kiaulienos mentės;
  • 20 g tarkuoto pamezano sūrio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 v.š. vorčesterio padažo;
  • 2 a.š. "Primavera" prieskonių;
  • 1 a.š. dižono garstyčių;
  • druskos;
padažui:
  • 3 v.š. majonezo;
  • 1 v.š. grietinės;
  • 1 smulkiai pjaustyto marinuoti agurkėlio;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos;
  1. Į kiaulienos faršą sudėkite tarkuotą parmezano sūrį, išspaustas česnako skilteles, vorčesterio padažą, prieskoniu, dižono garstyčias, pagardinkite druska ir viską gerai išminkykite. 
  2. Paruoštą faršą padalinkite į 6 vienodas dalis ir suformuokite vienodus paplotėlius (darykite šiek tiek didesnius, nei bandelės dydis, nes kepdama mėsa susitraukia).
  3. Keptuvėje ar ant griliaus kepkite mėsos paplotėlius iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kai apversite paplotėlį, ant jo uždėkite čederio riekelę, kad sūris spėtų išsilydyti.
  4. Padažui visus išvardintus ingridientus išmaišykite dubenėlyje.
  5. Mėsainių bandelės apskrudinkite sausoje keptuvėje ar ant griliaus. Abi puses ištepkite padažu, ant apatinės bandelės pusės dėkite salotų lapų, iškeptą  mėsos paplotėlį su sūriu, pomidoro riekelę ir užvoškite likusia bandelės pusele.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...