2017 m. gegužės 7 d., sekmadienis

ORKAITĖJE KEPTOS KALAKUTŲ BLAUZDELĖS

Dar kartą įsitikinau, kad ilgai kepta mėsa iškepa sultinga ir būna minkštutėlė. Visada verta išlaukti viso kepimo laiko, o paskui mėgautis :) Šis būdas pasiteisino kepant kalakutienos blauzdeles :)

  • 4 kalakutienos blauzdelių be sanario;
  • 2 a.š. kajeno pipirų;
  • 2 a.š. maltos raudonosios rūkytos paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 4-5 šakelės šviežio čiobrelio;
  • 1-2 šakelės šviežio rozmarino;
  • 1-1,5 l vištienos sultinio;
  • 1 galvutės česnako;
  • 4-5 morkų;
  1. Kalakutienos blauzdeles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejumi ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
  2. Apkrudintas blauzdeles dėkite į kepimo indą, išdėliokite čiobrelio, rozmarino šakeles ir supilkite vištienos sultinį (jis turi apsemti blauzdeles iki pusės). Uždenkite folija ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val. 
  3. Tuomet nuimkite foliją, sumažinkite kaitrą iki 200 laipsnių, sudėkite nuluptas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite 1 val.
  4. Palikite pastovėti apie 10-15 min. ir tuomet patiekite.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...