Dar kartą įsitikinau, kad ilgai kepta mėsa iškepa sultinga ir būna minkštutėlė. Visada verta išlaukti viso kepimo laiko, o paskui mėgautis :) Šis būdas pasiteisino kepant kalakutienos blauzdeles :)
- 4 kalakutienos blauzdelių be sanario;
- 2 a.š. kajeno pipirų;
- 2 a.š. maltos raudonosios rūkytos paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 4-5 šakelės šviežio čiobrelio;
- 1-2 šakelės šviežio rozmarino;
- 1-1,5 l vištienos sultinio;
- 1 galvutės česnako;
- 4-5 morkų;
- Kalakutienos blauzdeles iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejumi ir apskrudinkite iš abiejų pusių.
- Apkrudintas blauzdeles dėkite į kepimo indą, išdėliokite čiobrelio, rozmarino šakeles ir supilkite vištienos sultinį (jis turi apsemti blauzdeles iki pusės). Uždenkite folija ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,5 val.
- Tuomet nuimkite foliją, sumažinkite kaitrą iki 200 laipsnių, sudėkite nuluptas česnako skilteles, griežinėliais pjaustytas morkas ir kepkite 1 val.
- Palikite pastovėti apie 10-15 min. ir tuomet patiekite.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą