2017 m. gegužės 1 d., pirmadienis

ORKAITĖJE KEPTI CUKINIJOS GRIEŽINĖLIAI SU PARMEZANO SŪRIU

Norisi to tikro pavasario ir daug žalios spalvos, todėl kol kas ją tenka kviesti į lėkštę :))
Ir dar pliusas tame, kad taip iškepta cukinija nebus prisigėrus aliejaus, griežinėliai gausis lengvai traškūs su sultingu vidumi.

  • 1 didesnės jaunos cukinijos;
  • 1 kiaušinio;
  • ~50 g džiūvėsėlių;
  • 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • maltų juodųjų pipirų;
  1. Cukiniją supjaustykite griežinėliais;
  2. Dubenėlyje išplakite kiaušinį.
  3. Kitame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, sūrį ir maltus juoduosius pipirus.
  4. Kiekvieną griežinėlį apvoliokite kiaušinio plakinyje, tada džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
  5. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol viršus lengvai apskrus.
Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Dariau viska pagal instrukcijas, bet cukinijos labai sausos ir neskanios isejo - zodziu fail'as

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dovile, nereikėjo jų perkepti ir būtų išlikusios sultingos. Visada reikia ragauti ir stebėti kepimo laiką ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...