Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti :) Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.
4 porcijoms:
- 300 g žaliųjų smidrų;
- 2 didelių apelsinų;
- 6 vyšninių pomidorų;
- 100 g salotų mišinio;
padažui:
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. baltojo vyno acto;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Smidrus supjaustykite gabalėliais, sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3-4 min. arba kol suminkštės, bet išliks traškūs.
- Tuomet supilkite į kiaurasamtį ir ataušinkite po šaltu tekančiu vandeniu. Atidėkite į šalį, kad visai atvėstų.
- Nutarkuokite žievelę nuo pusės apelsino. Nulupkite abu apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis. Į dubenėlį išsunkite sultis iš apelsinų nuopjovų.
- Į salotinę sudėkite smidrus, apelsinų skilteles, per pusę perpjautus pomidorus, salotų mišinį.
- Į dubenėlį su apelsinų sultimis supilkite alyvuogių aliejų, baltojo vyno actą, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Paruoštą padažą ant salotų užpilkite tik prieš patiekiant ir išmaišykite kartu su salotomis.
Skanaus ;)
receptas iš knygos "Salotos"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą