2017 m. gegužės 9 d., antradienis

AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ SAUSAINIAI SU GRAIKINIAIS RIEŠUTAIS IR DŽIOVINTOMIS SPANGUOLĖMIS

Mmmm tikras gardumėlis ir reikia daug pastangų, kad sustoti ir nesuvalgyti bent jau didžiosios dalies iš karto ;))) Taip, kalorijų čia nemažai, bet nepiktnaudžiaujant pasilepinti tikrai galima.


~25 sausainiams:
  • 200 g avižinių dribsnių (tik ne greitai paruošiamų. Naudojau "Dobele");
  • 90 g miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 200 g sviesto;
  • 120 g rudojo cukraus;
  • 30 g baltojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 g graikinių riešutų;
  • 50 g džiovintų spanguolių;
  1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir cinamoną.
  2. Minkštą sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite cukrų ir mikseriu plakite apie 2 min. kol masė taps puri. Tuomet įmuškite kiaušinius ir dar plakite apie 1 min.
  3. Į sviesto masę suberkite avižinius dribsnius su priedais.Viską gerai išmaišykite. 
  4. Tuomet dėkite pasmulkintus graikinius riešutus, suberkite spanguoles ir vėl viską gerai išmaišykite.
  5. Formuokite norimo dydžio sausainius, dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, palikdami nemažus tarpus ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.  
  6. Visus sausainius kepkite ne visus iš karto, o per 3-4 kartus.
  7. Atvėsinkite ant grotelių ir mėgaukite prie kavos ar arbatos puodelio.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...