2019 m. gruodžio 3 d., antradienis

GREITAS ŠIRDELIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS

Daug daržovių, šiek tiek mėsytės ir greitas paruošimo būdas, kai prie keptuvės nebus kada snausti :))


2 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" ančiukų širdelių;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 mėlyno svogūno;
  • 200 g pievagrybių;
  • 1, 5 v.š. balzamiko acto;
  • 1,5 v.š. sojos padažo;
  • 1 v.š. agavų sirupo arba medaus;
  • 1 a.š. rūkytos maltos paprikos;
  • žiupsnelio grūstų čili paprikų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Nuo širdelių nupjaustykite riebaliukus ir perpjaukite išilgai.
  2. Papriką supjaustykite griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, pievagrybius - į keturias dalis.
  3. Į gerai įkaitinkite sudėkite širdeles, pakepkite apie 5 min., nupilkite susidariusį skystį, įpilkite šlakelį aliejaus ir kepkite ant stiprios ugnies nuolat maišydami.
  4. Kai tik širdelės pradės skursti, berkite papriką, svogūną, pievagrybius ir ant kaitrios ugnies kepkite dažnai maišydami, kol daržovės suminkštės.
  5. Galiausiai supilkite actą, sojos padažą, agavų sirupą, suberkite paprikas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišius pakaitinkite keletą minučių.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru: ryžiais, makaronais, bulvių koše ar pašildytu tortilijos gabalėliu.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...