Praktiškai visada renkuosi patiekalus, kuriems pagaminti nereikia daug laiko. Ir laisvą laiką skiriu savo malonumui ir pavalgiusi skaniai esu - ko daugiau ir bereikia :)
2-3 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" ančiukų kepenėlių;
- 2 lauro lapelių;
- 4-5 grūdelių juodųjų pipirų;
- 1 raudonojo svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 250 g pievagrybių;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 4 v.š. pomidorų padažo;
- 1 v.š. raudono vyno acto;
- žiupsnelio cukraus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, pipirus, kepenėles.
- Kai tik viskas užvirs, nuolat nugraibant putas, virkite ant vidutinės kaitros ugnies 10 min. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite vandeniu ir palikite pastovėti.
- Tuo tarpu susipjaustykite daržovės: svogūną - pusžiedžiais, česnaką ir pievagrybius - griežinėliais.
- Kepenėles supjaustykite stambiais griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Berkite visas daržovės ir ant stiprios ugnies kepkite keletą minučių nuolat maišant tol, kol jos suminkštės.
- Tuomet sudėkite kepenėles, pakepkite dar keletą minučių.
- Supilkite sojos, pomidorų padažą, vyno actą, įberkite cukraus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Pakaitinkite kelias minutes ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą