2019 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

KEPTUVĖJE KEPTOS KEPENĖLĖS SU PIEVAGRYBIAIS IR SVOGŪNAIS

Praktiškai visada renkuosi patiekalus, kuriems pagaminti nereikia daug laiko. Ir laisvą laiką skiriu savo malonumui ir pavalgiusi skaniai esu - ko daugiau ir bereikia :)


2-3 porcijoms:
  • 500 g "Lapino puotos" ančiukų kepenėlių;
  • 2 lauro lapelių;
  • 4-5 grūdelių juodųjų pipirų;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 250 g pievagrybių;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 v.š. raudono vyno acto;
  • žiupsnelio cukraus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  1. Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, pipirus, kepenėles. 
  2. Kai tik viskas užvirs, nuolat nugraibant putas, virkite ant vidutinės kaitros ugnies 10 min. Tuomet supilkite į kiaurasamtį, perliekite vandeniu ir palikite pastovėti.
  3. Tuo tarpu susipjaustykite daržovės: svogūną - pusžiedžiais, česnaką ir pievagrybius - griežinėliais. 
  4. Kepenėles supjaustykite stambiais griežinėliais.
  5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Berkite visas daržovės ir ant stiprios ugnies kepkite keletą minučių nuolat maišant tol, kol jos suminkštės. 
  6. Tuomet sudėkite kepenėles, pakepkite dar keletą minučių.
  7. Supilkite sojos, pomidorų padažą, vyno actą, įverkite cukraus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Pakaitinkite kelias minutes ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...