Vos kelios daržovės, sultinga mėsytė ir patiekalas vertas aplodismentų :) O jei rimtai, visai ne daug reikia, kad iš paprastų ingridientų gautųsi skanus patiekalas.
2 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" antienos krūtinėlės;
- 2 vidutinio dydžio burokėlių;
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 4 vidutinio dydžio bulvių;
- 1-2 v.š. balzamiko acto;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- aliejaus;
- Daržoves nuskuskite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir sudėkite pjaustytas morkas bei burokus. Kepkite ant lėtos ugnies apie 5-7 min., vis pamaišant.
- Tuomet sudėkite bulvių kubelius ir kepkite maišydami tol, kol daržovės bus iškepusios.
- Galiausiai supilkite balzamiko actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Antienos krūtinėlę nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, odelę perpjaukite skersai ir išilgai.
- Krūtinėles žemyn odele dėkite į šaltą keptuvę ir ant lėtos ugnies kepkite tol, kol gražiai apskrus (susidariusius riebalus nupilkite ir panaudokite bulvių kepimui). Tuomet apverskite krūtinėles ir dar pakepkite keletą minučių. Suvyniokite į foliją ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
- Į lėkštę dėkite keptas daržoves, iškeptas krūtinėles, ant viršaus užberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą