2019 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

KIAULIENOS KUKULIUKAI SU VARŠKE IR GRIETINĖLĖS PADAŽU, TROŠKINTI ORKTAITĖJE

Sprendimas į faršą įdėti varškės labai pasiteisino, nes ji kukuliukams pridėjo ir minkštumo, ir sultingumo :) Taip pat drąsiai galite įmaišyti į vištienos ar kalakutienos faršą, rezultatas bus puikus.


4 porcijoms:

  • 500 g kiaulienos mentės faršo;
  • 200 g liesos varškės (birios);
  • 1 kiaušinio;
  • 1-2 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 a.š. malto česnako;
  • 1 a.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 150 g grietinėlės;
  • vandens;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
  1.  Į dubenį sudėkite faršą, varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, česnaką, papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite. 
  2. Imkite kepimo indą, sudėkite suformuotus kukuliukus, įpilkite vandens, kad apsemtų mažiau nei iki pusės kukuliukus. 
  3. Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
  4. Tuomet kaitrą padidinkite iki 200 laipsnių, supilkite grietinėlę ir kepkite 15-20 min. Galite įberti žiupsnelį druskos.
  5. Ant kukuliukų užberkite krapus ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...