Sprendimas į faršą įdėti varškės labai pasiteisino, nes ji kukuliukams pridėjo ir minkštumo, ir sultingumo :) Taip pat drąsiai galite įmaišyti į vištienos ar kalakutienos faršą, rezultatas bus puikus.
4 porcijoms:
- 500 g kiaulienos mentės faršo;
- 200 g liesos varškės (birios);
- 1 kiaušinio;
- 1-2 v.š. maltų džiūvėsėlių;
- 1 a.š. malto česnako;
- 1 a.š. rūkytos maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 150 g grietinėlės;
- vandens;
- žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
- Į dubenį sudėkite faršą, varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite džiūvėsėlius, česnaką, papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
- Imkite kepimo indą, sudėkite suformuotus kukuliukus, įpilkite vandens, kad apsemtų mažiau nei iki pusės kukuliukus.
- Kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
- Tuomet kaitrą padidinkite iki 200 laipsnių, supilkite grietinėlę ir kepkite 15-20 min. Galite įberti žiupsnelį druskos.
- Ant kukuliukų užberkite krapus ir patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą