2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

TIRAMISU SU BALTU ŠOKOLADU IR BRAŠKĖMIS

Dieviškas skonis! Kiekvienas šaukštelis vertas išskirtinio dėmesio. Kavos puodelis šalia sukuria tobulą atsipalaidavimo akimirką ;) Verta, tikrai verta pasilepinti šiuo desertu.

  •  50g baltojo šokolado;
  • 35g cukraus;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 v.š. amaretto likerio;
  • 1 puodelio stiprios kavos sumaišytos su 2 v.š. amaretto likerio;
  • 250g maskarponės;
  • 120g damų pirštelių;
  • braškių;
  • kakavos;
1. Garų vonelėje išplakite cukrų, kiaušinio trynį ir amaretto likerį, kol cukrus ištirps ir masė taps puri.
2. Į kitą dubenį sudėkite šokoladą ir ištirpinkite ant garų vonelės bei sumaišykite su kiaušinio mase. Kai pravės, įmaišykite maskarponę.
3. Damų pirštelius pamirkykite kavoje, dėkite į norimą indą ir sluoksniuokite su kremu bei braškėmis. Paskutinis sluoksnis turi būti kremo. 
4. Desertą palaikykite bent kelias valandas šaldytuve. Prieš patiekiant, apibarstykite kakava. 
Skanaus ;)


receptas iš "Neringa-blogas" ir "Aguonele"

6 komentarai:

  1. och, kokia... aš jau neatmenu, kada kokį saldėsį kepiau... o tiramisu, tai iš viso palaima tikra... aš šį Aguonėlės šedevrą irgi jau seniai užsisaugojusi - ateis diena ir jam :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pas mane irgi senai saldėsiai karaliavo ;) kadangi mėgstu greitai paruošiamus ir mažai krapštymosi reikalaujančius - šis idealus tokiu atveju ;)

      Panaikinti
  2. o kas tie damų piršteliai, atsiprašau, bet aš dar tik pradedanti kulinarė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. atsiprašinėti tikrai nereikia ;) šitoj vietoj google yra visagalis ir visuomet gali pasižiūrėgti, kaip kas atrodo;)
      https://www.google.lt/search?q=damu+pirsteliai&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_SiuUczhAcebtAanhoDABg&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1366&bih=653#imgrc=_

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...