2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

LIPNŪS VIŠTIENOS SPARNELIAI

Sparnelius vis "praignoruodavau", nes mėsytės nedaug, o privalgymui jų reikia ne tiek ir mažai. Todėl radus puikų receptą, nusprendžiau pasigaminti. Be to, šie sparneliai gali būti puikus užkandis įvairioms šventėms.

  • 60 ml sojos padažo;
  • 2,5 v.š. baltojo acto;
  • 1 v.š. aštraus pomidoro padažo;
  • 1 v.š. cukraus;
  • 1,5 a.š. tarkuoto šv.imbiero;
  • ~1 kg vištienos sparnelių;
1. Imkite indą, kuriame kepsite vištieną (geriausias dydis toks, kad vištiena tilptų vienų sluoksniu). Joje sumaišykite marinatui skirtus ingridientus.
2. Sparnelius perpjaukite į dvi dalis (plonųjų galiukų nenaudojau) ir sudėkite į marinatą 30 minučių vis pavartant.
3. Kepkite 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40min. arba kol vištiena bus iškepus. Kepant sparnelius irgi pavartykite. Patiekite su mėgstamu garnyru.
p.s. jei matysite, kad vištienai praktiškai iškepus marinato likę daug, tiesiog nupilkite šiek tiek palikdami ir pabaikite kepti. Padažas turi būti sutirštėjęs. Prieš išimant, sparnelius apvoliokite padaže.
Skanaus ;)


receptas adaptuotas iš www.marthastewart.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...