- 400g virtų grikių;
- 1 kiaušinio;
- 3 v.š. miltų;
- 0,5 stiklinės pieno;
- druskos;
padažui:
- 1 svogūno;
- 300g pievagrybių;
- 200g grietinėlės;
- žiupsnelis šv.krapų;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Sumaišykite visus ingridientus skirtus blyneliams. Kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
2. Padažui svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite aliejuje. Tuomet sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Jiems apkepus, pilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol sutirštės. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais bei šviežiais krapais.
Skanaus ;)
idėja iš fb puslapio "Valgau be sąžinės graužimo"
Aš grikių šiaip nemėgstu, bet blyneliai visada patikdavo :) ir padažas skamba skaniai, įsivaizduoju, kad labai prie jų tinka.
AtsakytiPanaikintigriukius labai mėgstu, bet blynelius kepiau pirmą kartą.. tikrai skanūs, o apie padažą patyliu..;))
Panaikinti