2014 m. sausio 21 d., antradienis

SALOTOS SU KREVETĖMIS IR PISTACIJOMIS

Man šviežios krevetės - kažkas tokiooo ;) Šiokia tokia prabanga, bet pasilepinti būtina. 

4 porcijoms:
  • 2 saujų šviežių krevečių;
  • 2 prinokusių avokadų;
  • 2 pomidorų;
  • saujos špinatų lapelių;
  • saujos skrudintų pistacijų;
  • 6 v.š. graikinio jogurto;
  • 6 v.š. alyvuogių aliejaus + 2 kepti;
  • 0,5 citrinos sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Daržovės su pjaustykite ir sudėkite į lėkštę.
2. Krevetes apkepkite įkaitintame aliejuje, paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais.
3. Jogurtą sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, druska ir juodaisiais pipirais.
3. Daržovės pagardinkite jogurtiniu padažu, ant viršaus sudėkite keptas krevetes ir užberkite pistacijas.
p.s. dalinau viską per pusę. Jogurto neturėjau, todėl iškepusias krevetes apšlakščiau citrinos sultimis. Prieš patiekiant ant salotų užpyliau alyvuogių aliejaus.
Skanaus ;)

receptas iš "Virtuvės mitų griovėjų" žiemos sezono žurnalo

5 komentarai:

  1. Super skaniai atrodo! krevetės su avokadu - tai išties puikus derinys:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdomiai skamba pistacijos su krevetėm :) Kai turėsiu krevečių reikės pabandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. įdomiai, bet labai skaniai ;) būtinai išbandyk ;)

      Panaikinti
  3. ačiū už paaiškinimą - manau, kad ne vienam pravers ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...